Україна і ще три країни звернулися в ІКАО щодо збитого Іраном літака МАУ

Україна і ще три країни звернулися в ІКАО щодо збитого Іраном літака МАУ

Міністри закордонних справ Канади, Швеції, України та Великої Британії спільно ініціювали розгляд спору в Міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО) проти Ірану за використання зброї проти цивільного літака рейсу PS752 авіакомпанії «МАУ».

Про це йдеться у спільній заяві Міжнародної групи координації допомоги жертвам рейсу PS752, передає МЗС України.

У ній міністри Канади, Швеції, України та Сполученого Королівства заявили, що спільно ініціювали розгляд спору в ІКАО проти Ісламської Республіки Іран за використання зброї проти цивільного повітряного судна в польоті в порушення міжнародно-правових зобов’язань Ірану відповідно до статті 3bis Конвенції про міжнародну цивільну авіацію (відомої як Чиказька конвенція).

Протягом чотирьох років Іран відмовляється взяти на себе повну міжнародно-правову відповідальність за збиття рейсу PS752, незважаючи на наші численні спроби вступити в переговори з цього питання. Таким чином, ми передали спір на розгляд Ради ІКАО для прийняття рішення відповідно до статті 84 Чиказької конвенції, – зазначили глави МЗС.

Міністри переконані, що початок цього провадження сьогодні відображає їхнє зобов’язання перед родинами жертв, які заслуговують на відновлення справедливості, а також свідчить про довіру до Ради IКAO та міжнародного співтовариства в цілому як до вартового безпеки цивільної авіації, зокрема під час врегулювання спорів у разі їх виникнення.

Надзвичайно важливо, щоб порушники норм міжнародного права несли відповідальність. Ми сподіваємося, що ці дії, разом із нашим прагненням відновити справедливість в рамках Міжнародного Суду ООН, призведуть до реальних змін і допоможуть запобігти подібним трагічним подіям у майбутньому. Справедливість восторжествує, – написано у заяві.

Нагадаємо, Польські посадовці нібито гальмували розслідування диверсій на "Північних потоках" - ЗМІ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ
Українцям, які проживають у Секторі Гази, запропонували сформувати список на евакуацію, внаслідок загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною.
Український літак не зміг здійснити посадку в Тель-Авіві, через атаку Сектора Гази на Ізраїль (відео) Український літак не зміг здійснити посадку в Тель-Авіві, через атаку Сектора Гази на Ізраїль (відео)
Літак української авіакомпанії МАУ не зміг здійснити посадку у аеропорту Тель-Авіва імені Бен Гуріона, внаслідок обстрілу зі сторони Сектора Гази.
У Ірані намагались приховати те, що український літак МАУ збили навмисно У Ірані намагались приховати те, що український літак МАУ збили навмисно
Іранська влада одразу знала, що український пасажирський літак МАУ поблизу Тегерану збили невипадково - це зробили навмисно. Зокрема ця інформація довго приховувалась від усього світу.
Loading...
Load next