Російські пропагандисти просувають наратив про неминучу поразку України: дослідження

Російські пропагандисти просувають наратив про неминучу поразку України: дослідження

Основним наративом російської пропаганди в грудні 2023 року став наратив про неминучу поразку України. На нього припадає 30% усіх згадок про Україну в рос ЗМІ.

Про це повідомляє ІМІ.

Зокрема окупанти стверджують, що Україні критично бракує озброєння. Далі йдуть наративи "розкол в українському суспільстві" та "Україна як розмінна монета", на ці меседжі припадає по 22,5%.

Так, російські пропагандисти переконують, що між президентом України Володимиром Зеленським і головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним є конфлікт, останнього можуть замінити на когось іншого, адже через високі рейтинги Залужного в ОП нібито побоюються державного перевороту.

10% усіх пропагандистських матеріалів Кремля спрямовано на переконання українців у тому, що конфлікт закінчиться перемовинами Росії й Заходу з втратою з боку України значної частини своєї території.

На думку експертки ІМІ Олени Голуб, зараз спостерігається зміна в інформаційній війні Росії проти України.

Наразі пропаганда зосередилася на пом’якшенні своєї агресивної риторики щодо українців, адже наративи про нацистів в Україні, схоже, вже не діють. Натомість спостерігаються меседжі, які можуть знайти відгук в українському суспільстві. Практично всі наративи можна звести до єдиного твердження: "Захід втягнув Україну в заздалегідь програшну війну для послаблення Росії, водночас відмовляється Україні допомагати, прирікаючи її на внутрішні конфлікти і її практичне знищення, – вважає Олена Голуб.

Нагадаємо, Україна і ще три країни звернулися в ІКАО щодо збитого Іраном літака МАУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Заочний арешт спікеру рашизму: Соловйова за ґрати (відео) Заочний арешт спікеру рашизму: Соловйова за ґрати (відео)
Личаківський райсуд Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах ГСУ ДБР та обрав запобіжний захід Владіміру Соловйову – тримання під вартою.
Loading...
Load next