Білорусь відправила депортованих дітей з України на навчання до військових

Білорусь відправила депортованих дітей з України на навчання до військових

Державне телебачення Білорусі повідомило, що влада відправила групу дітей, яка нещодавно прибула з тимчасово окупованих Росією територій України, на тренування до білоруських військових, які навчали їх евакуації у разі пожежі.

Про це повідомляє AP.

Відомо, що 35 дітей з окупованого Росією українського східного міста Антрацит було відправлено до білоруського Могильова. Як повідомив державний телеканал, їх навчали поведінці в екстремальних ситуаціях. Дітей розмістили у санаторії, ними опікуються співробітники міністерства з надзвичайних ситуацій країни.

На кадрах білоруського державного телебачення, видно, як українські діти носять російський прапор, нашитий на рукавах одягу. У програмі повідомили, що білоруські військові проводять для дітей «навчання з виживання в надзвичайних ситуаціях».

Українських дітей «піддають перевихованню та індоктринації», щоб зробити їх проросійськими, сказав АР Павло Латушко, колишній міністр культури Білорусі, який надав Міжнародному кримінальному суду докази ймовірної причетності Лукашенка до незаконної депортації українських дітей. За словами Латушка, є випадки, коли українських дітей вивозили до Білорусі, а потім до Росії, де їх віддавали на усиновлення.

Нагадаємо, За час повномасштабної війни через підриви на мінах загинули 277 осіб

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі
Російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
Loading...
Load next