ООН планує виділити Україні понад $3 млрд гуманітарної допомоги — Reuters

ООН планує виділити Україні понад $3 млрд гуманітарної допомоги — Reuters

Агентства Організації Об’єднаних Націй наступного тижня запросять 3,1 мільярда доларів для фінансування допомоги Україні на 2024 рік, 10 січня повідомив високопосадовець Раді Безпеки ООН.

Про це повідомляє Reuters.

Оскільки війна РФ проти України не припиняється, що призводить до високого рівня гуманітарних потреб, фінансова підтримка має бути постійною, — наголосила директорка Відділу операцій Управління ООН з координації гуманітарних питань Едем Восорну.

Кошти планують скерувати на гуманітарні потреби. Фінансову допомогу проситимуть у міжнародних донорів організації. План реагування ООН на 2024 рік, який представлять в Женеві, має на меті зібрати 3,1 мільярда доларів для надання допомоги 8,5 мільйона осіб в Україні.

Раніше помічник генсека ООН Мирослав Енча поінформував, що для повного відновлення Україна потребуватиме близько 400 мільярдів доларів.

Чотири мільйони осіб, зокрема майже мільйон дітей, залишаються переміщеними особами в країні, за даними OCHA. Восорну висловила жаль з приводу того, що доступ OCHA до територій, окупованих росіянами, залишається “суттєво ускладненим”.

Нагадаємо, Білорусь відправила депортованих дітей з України на навчання до військових

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next