Мелоні підштовхує Орбана розблокувати допомоги Україні - ЗМІ

Мелоні підштовхує Орбана розблокувати допомоги Україні - ЗМІ

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні намагається переконати главу угорського уряду Віктора Орбана змінити свою опозицію стосовно підтримки України з боку Європейського Союзу та покращити відносини з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Bloomberg.

За словами джерел видання, зрушення у цих питаннях може прокласти шлях партії Орбана “Фідес” для об’єднання з політичною партією “Європейські консерватори та реформісти” разом із “Італійськими братами” Мелоні, польською “Право і справедливість” та “Шведськими демократами” перед виборами до Європарламенту.

Прем’єрка Італії намагається домовитись з Орбаном, аби той перестав гальмувати рішення ЄС на підтримку України й налагодив відносини з Зеленським.

Минулого місяця Орбан одноосібно заблокував пакет фінансової допомоги ЄС для України на 50 мільярдів євро, що розлютило 26 інших лідерів блоку та викликало занепокоєння в Києві, який перебуває у критичний момент повномасштабної війни, оскільки підтримка Заходу здається менш впевненою. Посли ЄС обговорили це питання 10 січня, і лідери спробують вийти з глухого кута на екстреному саміті 1 лютого.

Зауважується, переговори акцентують на зовнішньополітичних амбіціях Мелоні, оскільки вона прагне зайняти в ЄС роль впливового посередника. Натомість неспроможність домовитися про фінансування України стане ударом по військових зусиллях Зеленського та поставить під сумнів здатність блоку діяти на підтримку своїх фундаментальних інтересів.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 56 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next