Орбан наполягає на знятті під час саміту ЄС питання переговорів з Україною про вступ

Орбан наполягає на знятті під час саміту ЄС питання переговорів з Україною про вступ

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наполягає, що саміт ЄС в середині грудня не повинен навіть розглядати питання початку переговорів з Україною про вступ до Європейського Союзу.

Про це Орбан написаву своєму Twitter (Х).

Орбан розмістив у своєму офіційному акаунті відеоролик з коментарем, у якому назвав пропозицію Єврокомісії щодо вступу України "необґрунтованою та погано підготовленою".

Цьому не місце на порядку денному грудневої Європейської ради – додав угорський прем’єр.

У відеоролику глава уряду Угорщини зазначив, що пропозиція ЄК про початок переговорів з Україною не відповідає інтересам "багатьох країн-членів", зокрема Угорщини. 

Комісія повинна зрозуміти, що її відповідальністю є погана підготовка зустрічі. Візьміть її назад, підготуйте належним чином і поверніться, коли буде досягнуто згоди, – заявив Орбан.

Орбан категорично виступив проти початку переговорів про вступ України після того, як Європейська комісія дала своє "зелене світло" в листопаді.

Нагадаємо, На ТОТ Луганщини бракує вакцин для новонароджених - ОВА

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО
Україна розраховує на підтвердження в заяві саміту НАТО, який відбудеться 14 червня, щодо обіцянки стосовно майбутнього членства України в Північноатлантичному Альянсі, що прокладе нашій країні шлях до отримання ПДЧ в НАТО.
Loading...
Load next