У Фінляндії російськомовні мітингували за закриття кордону з РФ

У Фінляндії російськомовні мітингували за закриття кордону з РФ

У Гельсінкі відбувся мітинг російськомовних на підтримку закриття кордонів з Росією.

Про це повідомляє фінський телерадіомовник Yle.

Акцію провела група "Ні рашизму у Фінляндії", яка складається з росіян і російськомовних, які живуть у Фінляндії, і підтримують дії фінського уряду щодо закриття кордону з Росією. 

За словами організаторів, закриття кордонів необхідне, щоб Фінляндія продовжувала залишатися безпечною для всіх. В акції, що відбулася біля будівлі парламенту в Гельсінкі, взяли участь близько 20 осіб.

Один із організаторів акції Ілля Канатуш заявив, що їхня група сформувалась на противагу тим росіянам,  які мітингують за відкриття кордонів і стали під час своїх протестів виступати від імені всіх російськомовних жителів Фінляндії. 

Особисто мені це здалося не зовсім коректним, оскільки немає у російськомовних якогось єдиного представництва. Ба більше, це дуже різнорідна верства населення, і погляди на ситуацію серед цих людей різні, – сказав він.

За словами Канатуша, акція є, зокрема, відповідною реакцією на вимоги з боку фінляндських росіян відкрити кордон.

Нагадаємо, У Кривому Розі директор одного з комунальних підприємств поставив неякісні аптечки для армії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Херсоні російські військові жорстоко розігнали мітинг проти окупантів: є постраждалі (відео) У Херсоні російські військові жорстоко розігнали мітинг проти окупантів: є постраждалі (відео)
Українці вийшли на акцію протесту проти окупантів.
Росія стягує ешелони з ракетами до кордонів України: готуються до Дня Незалежності Росія стягує ешелони з ракетами до кордонів України: готуються до Дня Незалежності
Повідомляють, що загроза масованого обстрілу території України, як мінімум, ракетами С-300 очевидна.
Loading...
Load next