Військова допомога Україні від США має "позитивні сигнали" - посол України в США

Військова допомога Україні від США має "позитивні сигнали" - посол України в США

15 січня на відкритті Українського дому в межах Всесвітнього економічного форуму у Давосі Посол України в США Оксана Маркарова пояснила, на якому етапі зараз перебуває ситуація з продовженням військової допомоги Україні від Штатів.  

Сьогодні у нас поворотний пункт, сьогодні у нас вирішальний момент. Нічого не змінилося в ситуації на фронті – росіяни все ще хочуть нас вбити, а ми все ще абсолютно рішучі в тому, щоб цього їм не дозволити... Ми боремося зі спільним ворогом, який загрожує всім демократичним союзникам. Але з березня ми бачимо такі обговорення у Вашингтоні, що додатковий бюджет і додаткові пакети, які нам були потрібні ще в жовтні не надійшли, – сказала Маркарова в Українському домі в Давосі. 

За словами дипломата, Україна бачить, що 2024 рік буде роком виборів, але демократичні країни мають ухвалювати рішення швидко, оскільки автократичні Іран, Північна Корея, Росія, та ХАМАС показують що вони можуть вчиняти жахливі воєнні злочини. «А як їм можуть протистояти демократії?», запитала Маркарова. 

Ми йдемо до дуже важливої дискусії з двома партіями на капітолійському пагорбі. Ми говоримо про те, що попри те що ми не змогли побачити ухвалення пакету допомоги до Різдва, обговорення триває і ми бачимо прогрес. Я хочу сказати що позитивні сигнали вже є – не обговорюється чи допомагати Україні взагалі, чи ні. Ми знаємо що обговорюється інші питання, навіть не пов'язані з Україною, але вони йдуть одним пакетом – питання внутрішньої безпеки, безпеки на південному кордоні… Треба у пришвидшити ухвалення рішень та надати і зброю, і гроші – це найважливіший виклик перед яким ми постали сьогодні, – сказала Маркарова.

Посол зазначила – українці розуміють, що це екзестенційна війна. «У нас немає вибору – ми можемо лише битися за свою свободу». Вона зазначила, що США підтримували Україну ще до повномасштабного вторгнення – після відвідин США президентом Володимиром Зеленським у 2021 році, «ми почали думати про те, як стримувати Росію, про військову допомогу, про пакети санкцій».

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 86 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next