Столичний суд розгляне справу закупівлі овочерізок в укриття на 300 тисяч

Столичний суд розгляне справу закупівлі овочерізок в укриття на 300 тисяч

У Києві до суду передали обвинувальний акт відносно начальниці одного з управлінь Дніпровської райдержадміністрації, яка закупила овочерізки в укриття за завищеною вартістю.

Про повідомляє це поліція Києва. 

Посадовиця закупила овочерізки, які призначались для використання в закладах громадського харчування в укриттях, за завищеною вартістю та вчинила розтрату 300 тисяч гривень.

Як нагадали в поліції, влітку 2023 року слідчі поліції Києва за оперативного супроводження Служби безпеки України, управління стратегічних розслідувань у місті Києві та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили начальницю одного з управлінь Дніпровської РДА у розтраті бюджетних коштів у великих розмірах.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що правопорушниця уклала договір на закупівлю овочерізок за завищеною ціню, які призначались для використання у закладах громадського харчування в укриттях. Ці факти підтвердила документація, вилучена правоохоронцями в її кабінеті під час проведення обшуків. 

Таким чином, правопорушниця спричинила збитки управлінню освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації на суму у розмірі майже 300 тисяч гривень. 

Слідчі повідомили посадовиці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна службовою особою шляхом зловживання службовим становищем). 

Поліцейські зібрали достатньо доказів злочинної діяльності жінки та завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт відносно підозрюваної скеровано до суду для розгляду справи по суті. Посадовиці загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, СБУ затримала TikTok-блогера, який виправдовував удари рф по Харкову

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду
Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, повернувся в Україну після того, як Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.
За хабар: колишнього керівника “Укргазвидобування” засудили до 5 років в’язниці За хабар: колишнього керівника “Укргазвидобування” засудили до 5 років в’язниці
Його ув'язнили за спробу дати хабар співробітнику Генеральної прокуратури.
Loading...
Load next