Литва та Польща проведуть спільні військові навчання

Литва та Польща проведуть спільні військові навчання

Глави Литва та Польщі домовилися провести спільні військові навчання у Сувальському коридорі, що вважається дуже вразливим місцем у випадку нападу Росії.

21 січня глави Польщі та Литви Анджей Дуда та Гітанас Науседа за підсумками зустрічі у Вільнюсі домовилися розширювати співпрацю у військовій сфері, пише Delfi.

Глава Польщі Анджей Дуда відвідав Литву, де зустрівся з лідером країни Гітанасом Науседою. Президенти обговорили питання співпраці між країнами, регіональної безпеки та підтримки України. З метою посилення Сувальського коридору домовлено про проведення спільних навчань. За словами Науседи вони можуть розпочатися у квітні.

Я дуже радий, що президент Польщі щиро зреагував на бажання провести спільні навчання у цьому регіоні. Ми обговорюємо конкретну дату, ймовірно, це може відбутися у квітні, – наголосив Науседа.

Одночасно під час військових навчань обидві країни посилять захист на кордоні з РБ, а також Калінінградською областю РФ.

На нещодавній зустрічі Гітанас Науседа та Анджей Дуда наголосили на необхідності посилення співпраці між Литвою та Польщею з огляду на зростаючу загрозу з боку РФ.

Довідка. Сувальський коридор — геополітичний термін, присутній у термінології НАТО, що означає територію навколо Сувалок, Августова та Сейн, яка одночасно з’єднує територію балтійських країн з Польщею та рештою країн НАТО, а також відокремлює територію російської Калінінградської області та Білорусі.

На думку американських військових, цей регіон є одним з потенційно найбільш гарячих точок у Європі. Цю інформацію підтвердив під час конференції CEPA Forum 2015 головний командувач Збройних сил США в Європі генерал Бен Годжес. Представники США вказують на інфраструктурні та організаційні недоліки, які заважають країнам НАТО досить швидко реагувати у разі загрози на цьому напрямку, і посилаються на розвідувальну інформацію, яка вказує на те, що росіяни та білоруси проявляють інтерес до цієї сфери у разі ескалації потенційного конфлікту з країнами НАТО.

Нагадаємо, Фіцо заявив після російських ракетних обстрілів Києва, що там "абсолютно нормальне життя"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next