Міноборони про підсумки "Рамштайну": Україна отримає зброю для ураження ворога в тилу

Міноборони про підсумки "Рамштайну": Україна отримає зброю для ураження ворога в тилу

Україна отримає від іноземних партнерів озброєння для ефективного ураження ворога як на лінії зіткнення, так і в тилу, та для знищення його логістичних вузлів.

Про це повідомив начальник управління преси та інформації МОУ Ілларіон Павлюк за підсумками 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

Зустріч відбулася у вівторок в онлайн-форматі. Українську делегацію очолив міністр оборони Рустем Умєров.

Ми почули достатньо важливих заяв від партнерів, достатньо важливих зобов’язань, щоб сказати, що потужна підтримка України триватиме і далі, – сказав Павлюк.

За його словами, Україна отримає від партнерів озброєння, яке надзвичайно потрібне, аби ефективно вражати ворога як на лінії зіткнення, так і в тилу, знищувати його логістичні вузли. Серед іншого, пролунали зобов’язання щодо надання Україні зброї дальнього ураження.

Є цілковите розуміння партнерів, що нам ця зброя потрібна і зобов’язання працювати над тим, аби надавати Україні більше зброї для подібних ударів, – зазначив Павлюк.

Своєю чергою начальник Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони полковник Геннадій Коваленко наголосив, що нинішня зустріч - це можливість для України донести союзникам низку важливих повідомлень, зокрема – поінформувати партнерів про ситуацію на фронті. Він відзначив, що у зустрічі взяли участь представники більш як 50 країн.

За словами Коваленка, керівники Головного розвідувального управління Міноборони поділилися з партнерами інформацією про цілі, плани агресора і про українську протидію.

Тобто ми не тільки вислуховували наших союзників, ми доводили і наші меседжі – яким чином ми будемо відбивати атаки і здобувати перемогу, – підкреслив начальник департаменту.

Він додав, що на зустрічі також ішлося про посилення спроможностей України в рамках авіаційної, протиповітряної, артилерійської коаліцій та коаліції морської безпеки. Зокрема, в рамках авіаційної коаліції – крім зобов’язань щодо надання літаків F-16 – також обговорювали надання союзниками додаткових гелікоптерів.

Нагадаємо, Фіцо заявив після російських ракетних обстрілів Києва, що там "абсолютно нормальне життя"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next