Цьогоріч Україна планує розпочати будівництво чотирьох ядерних реакторів

Цьогоріч Україна планує розпочати будівництво чотирьох ядерних реакторів

Україна цього літа чи осені планує розпочати будівництво чотирьох нових атомних реакторів, щоб компенсувати енергетичні потужності, втрачені через тимчасову окупацію Запорізької АЕС.

Про це міністр енергетики Герман Галущенко заявив Reuters.

Планується, що два блоки з реакторами базуватимуться на обладнанні російського виробництва, яке Україна хоче імпортувати з Болгарії. Тоді як інші два використовуватимуть західні технології виробника енергетичного обладнання Westinghouse. Усі чотири реактори побудують на Хмельницькій АЕС, розповів міністр.

Reuters зазначає, що будівництво 3-го і 4-го реакторів Хмельницької АЕС розпочали ще в 1980-х роках, але згодом заморозили.

З моменту здобуття незалежності Україна побудувала загалом три нові атомні реактори — по одному на Запорізькій, Хмельницькій та Рівненській АЕС.

Сьогодні три АЕС на підконтрольній Україні території забезпечують понад 55% потреб країни в електроенергії, але Київ має намір розширити цей сектор, щоб компенсувати тимчасову втрату Запорізької АЕС, найбільшої атомної станції у Європі.

У грудні НАЕК «Енергоатом» і Westinghouse підписали угоду про закупівлю обладнання для 5-го енергоблока Хмельницької АЕС.

Нагадаємо, У Кривому Розі невідомий вистрілив у багатоповерхівку з гранатомета

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У МВС анонсували інвентаризацію недобудов У МВС анонсували інвентаризацію недобудов
Сьогодні, 26 квітня, пройшло чергове засідання Міжвідомчої робочої групи з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об’єктів незавершеного житлового будівництва.
Біля Шумів на Донбасі загинув український військовий Біля Шумів на Донбасі загинув український військовий
Чоловік підірвався на вибухівці. Від отриманих травм він загинув.
Loading...
Load next