Німеччина готує новий план оборони країни

Німеччина готує новий план оборони країни

У Берліні готують новий план оборони Німеччини - це роблять вперше з часів холодної війни.

Про це повідомив німецький генерал-лейтенант Андре Бодеман, передає DW.

Заначено, що цей секретний план Німеччина розробляє вперше за останні 30 років. Він міститиме вказівки, як потрібно діяти в разі вторгнення на територію країни ворожих військ. 

Бундесвер окреслює такі види загроз: дезінформація, кібератаки на енергетичні й телекомунікаційні компанії, а також цілеспрямований шпіонаж. Зауважено, що деякі з них спостерігаються вже зараз. Водночас генерал-лейтенант зауважив, що потрібно пильнувати диверсії.

Четвертий вид загрози, проти яких нам необхідно вже зараз озброюватися, це, безсумнівно, диверсії, у тому числі з боку спецпризначенців, нерегулярних сил, які намагаються вивести що-небудь зі ладу, аби таким чином задіяти або запобігти розгортанню військ, - наголосив Бодемен.

Також він додав, що критично важлива інфраструктура може бути атакована балістичними ракетами, тому Німеччина працює над створенням захисту від цього.

Акцентовано, що теперішня ситуація в Європі відрізняється від тієї, яка була 30 років тому. Тоді ФРН була "прифронтовою" державою, а зараз знаходиться в "тиловій зоні". Тому в разі нападу на її союзників з НАТО завданням Німеччини буде підтримка маршрутів сил та постачання.

Нагадаємо, Цьогоріч Україна планує розпочати будівництво чотирьох ядерних реакторів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next