Україна і Франція наблизилися до двосторонньої угоди про гарантії безпеки – ОП

Україна і Франція наблизилися до двосторонньої угоди про гарантії безпеки – ОП

В суботу, 3 лютого, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч із делегацією Франції, на якій обговорили оборонну допомогу Україні та угоду про безпекові гарантії України.

До складу французької делегації увійшли дипломатичний радник президента Франції Еммануель Бонн, керівник військового штабу президента Франції Фаб’єн Мандон та радники президента Франції Ксав’є Шатель і Бертран Бюшвальтер, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Учасники зустрічі також обговорили посилення співпраці оборонних підприємств двох країн та обмінялися думками щодо імплементації Формули миру.

Українська формула миру – це реальний алгоритм забезпечення справедливого миру, подолання наслідків війни та недопущення нової агресії. Ми цінуємо підтримку Франції в реалізації Формули та її просуванні серед країн Глобального Півдня, – зазначив Єрмак.

Також відбулись переговори щодо укладення двосторонньої угоди про надання Україні безпекових гарантій.

Наші переговорні команди сьогодні продемонстрували відчутний прогрес і наблизилися до фіналізації двосторонньої угоди, – наголосив заступник керівника ОП Ігор Жовква.

Учасники переговорів зазначили, що сподіваються на можливість підписання угоди найближчим часом.

Керівник Офісу Президента подякував Франції за потужну оборонну допомогу Україні під час російської агресії.

Нагадаємо, Норвегія надасть США доступ до вісьмох військових об’єктів на території країни

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Банковій невідомий намагався спалити себе (фото) На Банковій невідомий намагався спалити себе (фото)
Поліцейські та бійці Муніципальної варти завадили чоловікові скоїти суїцид. Причини такого вчинку наразі невідомі.
Акції Нацкорпусу під Офісом президента: постраждав відеооператор телеканалу (відео) Акції Нацкорпусу під Офісом президента: постраждав відеооператор телеканалу (відео)
Відеооператор телеканалу "1+1" потерпів від сльозогінного газу під час спровокованих правопорушень учасниками акції на Банковій під ОПУ.
Сутички біля Офісу президента: від націоналістів постраждали 8 правоохоронців (відео) Сутички біля Офісу президента: від націоналістів постраждали 8 правоохоронців (відео)
Нацкорпус зібрався на Майдані Незалежності і пройшов колоною до Банкової, аби на мітингу вимагати відмовитися від імплементації "формули Штайнмайера" в українське законодавство і від відновлення подачі води в Крим.
Loading...
Load next