Швеція припинить розслідування щодо підриву "Північних потоків"

Швеція припинить розслідування щодо підриву "Північних потоків"

Анонсоване рішення з приводу шведського розслідування підриву "Північних потоків" нібито буде оголошенням про закриття розслідування, повідомило шведське видання Expressen, посилаючись на джерела своїх німецьких партнерів.

Про це повідомляє Expressen.

Шведський прокурор Матс Люнгквіст, який очолює слідство у справі підриву "Північних потоків", у понеділок анонсував новини стосовно розслідування цього тижня.

У вівторок низка відомих німецьких ЗМІ, серед яких Süddeutsche Zeitung, NDR і Zeit, повідомили, що це буде рішення про закриття розслідування. 

Якщо інформація підтвердиться, таке рішення може бути пов’язане з висновком про відсутність будь-якого "шведського сліду" у диверсії. 

Прокурор Люнгквіст раніше казав, що мета розслідування у Швеції – переконатися, чи для цих дій якось використали територію Швеції, та наскільки це зачепило інтереси й безпеку країни. 

Закриття розслідування у Швеції ніяк не вплине на розслідування, які ведуть німецькі й данські відомства. 

Німецькі ЗМІ зазначають, що німецькі слідчі тепер сподіваються отримати від Швеції матеріальні докази – фрагменти підірваної труби, оскільки це може зіграти дуже важливу роль для німецького розслідування. 

Офіційне оголошення щодо шведського розслідування очікують у середу 7 лютого.

Нагадаємо, Латвія знову запроваджує військовий призов, щоб стримати РФ від вторгнення в Європу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next