Латвія знову запроваджує військовий призов, щоб стримати РФ від вторгнення в Європу

Латвія знову запроваджує військовий призов, щоб стримати РФ від вторгнення в Європу

Міністр закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш заявив, що країна знову запровадила військову службу, щоб стримати Росію від вторгнення в Європу.

Про це повідомляє The Telegraph.

Обов’язкова служба набула чинності на початку січня 2024 року.

Ми повторно запровадили призов. Ми використовуємо це, щоб збільшити розмір нашого активного резерву, — заявив Каріньш.

Усі громадяни чоловічої статі віком від 18 до 27 років повинні будуть пройти рік служби, включно з тими, хто проживає за кордоном.

Ті, хто відмовляється служити, можуть бути оштрафовані або ув’язнені, хоча будуть застосовуватися деякі винятки, зокрема для тих, хто має проблеми зі здоров’ям, одиноких батьків і людей з подвійним громадянством, які вже служили за кордоном. У Латвії призовники отримають місячну зарплату до 300 євро і будуть розміщені в армійських казармах. Їм буде дозволено взяти відпустку до одного місяця.

Каріньш сказав, що їх “включать в професійні підрозділи”, щоб вони навчилися необхідним навичкам і переконалися, що вони “повністю споряджені” для бою. План Латвії полягає в тому, щоб мати боєздатні сили з 61 000 військовослужбовців, розділених між чинними військами та резервними частинами.

Ми маємо бути в такому стані готовності, щоб російські генерали та російські політичні класи чітко бачили, що напрямок Європи є забороненим, – сказав міністр закордонних справ Латвії.

Він також додав, що навіть після перемоги України у війні, Росія все ще залишатиметься загрозою для Європи.

Уявіть собі позитивний результат української війни – вся українська територія звільнена і війна закінчується. Але в той день Росія все ще залишається загрозою, – сказав Каріньш. 

Нагадаємо, Литва планує закрити ще два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next