Україна запускає спільні аукціони для торгівлі електроенергією з Угорщиною і Словаччиною

Україна запускає спільні аукціони для торгівлі електроенергією з Угорщиною і Словаччиною

Доступ до міждержавних інтерконекторів Україна – Словаччина та Україна – Угорщина буде розподілятися на спільних аукціонах на європейській універсальній платформі розподілу JAO (Joint Allocation Office).

Про це повідомляє Укренерго.

Це означає, що після запуску спільних аукціонів з цими країнами Україна торгуватиме електроенергією з усіма сусідніми державами ЄС за європейськими правилами.

Перші спільні аукціони з розподілу доступу до міждержавних інтерконекторів між Україною та Угорщиною відбудуться 22 лютого 2024 року на платформі JAO. Саме в цей день на JAO почнуть діяти правила добового розподілу, затверджені регуляторами обох країн.

День постачання – 23 лютого. Час та обсяг визначеної потужності буде оприлюднено напередодні.

Спільні аукціони між Україною та Словаччиною на платформі JAO відбудуться 4 березня 2024 року, з днем постачання – 6 березня. Дату аукціону визначено так само за правилами добового розподілу, затвердженими регуляторами обох країн.

Процедура спільних аукціонів передбачає, що доступ до міждержавних перетинів в експортному та імпортному напрямах розподілятимуться одночасно з Угорщиною та Словаччиною.

Нагадаємо, Україна запросила Еквадор приєднатися до Формули миру

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Так втікав, що стрибнув в річку: на Закарпатті військові затримали громадянина Нігерії, який намагався незаконно перетнути кордон Так втікав, що стрибнув в річку: на Закарпатті військові затримали громадянина Нігерії, який намагався незаконно перетнути кордон
Щоб потрапити в Словаччину, громадянин Нігерії стрибнув в річку Уж, але вибратися на берег довелося допомагати прикордонникам Чопського загону.
В Угорщині мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих є українці (фото) В Угорщині мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих є українці (фото)
Внаслідок аварії загинуло п'ятеро осіб - троє громадян Угорщини, один громадянин України та ще одна людина з подвійним угорсько-українським громадянством. Водій вантажівки, в яку в'їхав мікроавтобус, при цьому майже не постраждав.
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Loading...
Load next