ЗЕЛЕНСЬКИЙ представив заступників Головнокомандувача та начальника Генштабу

ЗЕЛЕНСЬКИЙ представив заступників Головнокомандувача та начальника Генштабу

Заступниками Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича призначено людей з реальним бойовим досвідом.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Сьогодні весь день проводив наради з військовими, з військовим керівництвом та урядом. Продовжуємо перезавантаження команди управління в Силах оборони. Тепер до виконання нових обовʼязків приступають люди, яких добре знають в армії, та які самі добре знають, що потрібно армії. Бойові командири цієї війни, чий досвід буде корисним саме на загальноармійському рівні, - наголосив Президент.

Так, заступниками Головнокомандувача Олександра Сирського призначено полковника Вадима Сухаревського (відповідатиме за напрямок безпілотних систем) та полковника Андрія Лебеденка (його напрямок – інновації, а саме технологічний компонент армії та бойових систем).

Зеленський зауважив, що сьогодні достатньо «теорій», потрібна чітка практика роботи з новими технологіями заради українських цілей і максимального збереження життів наших солдатів.

Заступниками начальника Генерального штабу Збройних Сил України глава держави погодив кандидатури бригадних генералів Володимира Горбатюка (який відповідатиме за оперативну робота, роботу штабів, планування, управління), Олексія Шевченка (напрям - логістика), Михайла Драпатого (відповідатиме за підготовку, якісне тренування військових).

Увесь реальний досвід бойових командирів, бойових бригад, наших підрозділів, які побудували якісну систему тренування воїнів та оцінки й аналізу бойових дій – увесь цей досвід має бути реалізований для успіху Сил оборони України, - підкреслив Президент.

Також сьогодні Зеленський провів детальну й широку нараду щодо українського виробництва зброї та боєприпасів – усього того, що вже виробляється і що планується. А також окремо йшлося про розвиток і забезпечення мобільних вогневих груп.

Головком, командувачі, урядовці. Чіткі завдання щодо фінансування, прискорення контрактів. Усе те, що заплановане на рік, буде виконано, - запевнив Зеленський.

Нагадаємо, Підозра у шпигунстві: уряд Ірландії відмовляється видавати візи російським дипломатам

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти
Спершу поліція Таїланду заявила, що, за попередніми даними, ознак насильницької смерті посла України в Таїланді Андрія Бешти не виявлено. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня у віці 44 років.
В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті
Помер колишній посол України в Таїланді Андрій Бешта. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня.
Loading...
Load next