Президентка Угорщини подала у відставку

Президентка Угорщини подала у відставку

Президентка Угорщини Каталін Новак подала у відставку після того, як її рішення щодо помилування чоловіка, засудженого як співучасника за приховування справи про сексуальне насильство в дитячому будинку викликало величезний суспільний резонанс.

Про це повідомляє Index.

Новак зазначила, що рішення про помилування зі зрозумілих причин чекало на пояснення.

Я зробила помилку. Рішення про помилування і відсутність обґрунтування могли викликати сумніви. Тут немає і не може бути сумнівів. Я б ніколи не помилувала нікого, хто жорстоко поводиться з дітьми. Захист дітей – це наш спільний обов'язок, – сказала вона.

Новак додала, що як угорка очікує від нового президента, що він не буде робити помилок, а якщо зробить, то візьме на себе відповідальність, навіть пішовши у відставку з посади.

Я прошу вибачення у тих, кого я образила, і у всіх жертв, які, можливо, відчули, що я не підтримала їх, – сказала Новак.

Новий президент Угорщини має бути обраний парламентом протягом 30 днів після закінчення терміну її повноважень.

Перед цим угорський прем'єр Віктор Орбан опублікував у Facebook відеозвернення, в якому заявив, що "для злочинців-педофілів не може бути помилування".

Від імені уряду я подав поправку до Конституції, яка унеможливить помилування особи, яка вчинила злочин проти неповнолітньої дитини, – наводить слова угорського прем'єра Telex.

У відео він також розповів, що у нього п'ятеро дітей і шестеро онуків.

Якби хтось до них доторкнувся, першою моєю думкою було б розрізати його навпіл або розірвати на шматки, – сказав Орбан.

Нагадаємо, У Польщі прогнозують через українців зростання ВВП років до 2%

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next