МЗС України вважає неприйнятними антиукраїнські акції в Польщі

МЗС України вважає неприйнятними антиукраїнські акції в Польщі

МЗС України назвало неприйнятними останні антиукраїнські акції в Польщі та закликало польську владу запобігати протиправним діям проти українських вантажів і належно реагувати на риторику, яка завдає шкоди двостороннім відносинам.

Про це йдеться у заяві, опублікованій речником МЗС Олегом Ніколенком.

За словами речника, останніми прикладами таких антиукраїнських акцій стали особливо радикальні прояви – псування українського зерна на кордоні та вчорашня демонстрація фермерів у Вроцлаві із антиукраїнськими гаслами.

Ці акції, на додаток до блокування польсько-українського кордону, не лише завдають численних збитків українській економіці, яка і так потерпає від російської агресії, але і порушують принципи українсько-польської солідарності.

Українці платять своїми життями, аби польські та інші європейські міста жили в мирі. Це не має забуватися або сприйматися як належне, – заявив Ніколенко.

Будь-які намагання радикальними або антиринковими заходами послабити економіку України лише підважуватимуть здатність стримувати агресію Росії, створюватимуть додаткові загрози безпеці Польщі та її добробуту, зазначив речник.

Україна глибоко вдячна як польській владі, так і польським громадянам за всю підтримку та допомогу впродовж цих двох років повномасштабного вторгнення Росії. Українська сторона завжди виступала за конструктивний підхід до вирішення питань, пов’язаних із транзитом українських зернових та торгівлею.

Очікуємо, що аналогічного підходу дотримуватиметься і влада Польщі, зокрема і в питаннях ефективного запобігання протиправним діям проти українських вантажів, належного реагування на риторику, яка завдає шкоди двостороннім відносинам, – йдеться у заяві.

Україна рішуче налаштована зміцнювати відносини дружби і взаємної поваги із Польщею, з якою має спільне європейське майбутнє, додав Ніколенко.

Нагадаємо, Через протест польських фермерів виникли проблем з постачанням гуманітарної допомоги

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Польщі поліція зі стріляниною затримала п'яного українського водія У Польщі поліція зі стріляниною затримала п'яного українського водія
Вчора ввечері, 14 квітня в центрі міста Кошалін близько 21 год п'яний 52-річний українець тікав на автомобілі від поліції.
У Польщі загинув 39-річний робітник з України У Польщі загинув 39-річний робітник з України
Тргедія сталась у понеділок, 12 квітня, під час заміни опор електромережі у населеному пункті Брусьнік Тарновського повіту (Малопольське воєводство).
Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена" Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена"
Українець, разом із ще з двома поляками організували свою банду та продавали крадені авто. За злочинні дії чоловікам загрожує тюремне ув'язнення.
Loading...
Load next