Росія веде проти Молдови гібридну війну

Росія веде проти Молдови гібридну війну

Наразі Росія не може атакувати Молдову військовим шляхом через опір України, тому Москва веде гібридну війну проти Кишинева.

Про це заявив прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан, повідомляє PRO TV Chisinau.

Важлива річ, на якій я хочу наголосити, це те, що сьогодні Росія не може напасти на нас у військовому відношенні, і це пов'язано з Україною, - сказав чиновник.

Однак він додав, що в Молдові є внутрішні проблеми, пов'язані з гібридною війною, яку там веде Росія.

Під гібридною війною, яку веде Росія, Молдова має на увазі дезінформацію, кібератаки, фінансування злочинних угруповань, які втручаються в політику і намагаються створити дестабілізацію.

Військова агресія проти Молдови

Прем'єр додав, що Україна має велику перевагу на Чорному морі і це різко скоротило можливості Росії здійснювати атаки з Чорного моря, що захищає Молдову ще більше.

Ба більше, ми бачимо, що військова промисловість Європи та України нарощує свої потужності, - сказав Речан.

У НАТО говорять про загрози для Молдови

Нещодавно заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоана попередив, що РФ може вдатися до вкрай агресивних дій, щоб зупинити прозахідний напрямок Молдови.

Прем'єр пояснив, що йдеться про гібридні атаки, використання брехні, розпалювання ненависті, підбурювання до поділу районів, де проживають етнічні гагаузи, які розмовляють російською мовою.

Ми продемонстрували, що у нас є можливість забезпечити громадський порядок і втрутитися там, де намагаються дестабілізувати обстановку, - сказав Речан.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 50 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Серед постраждалих є діти: у Києві перекинувся автобус "Кишинів-Москва" (фото) Серед постраждалих є діти: у Києві перекинувся автобус "Кишинів-Москва" (фото)
Попередня причина аварії: слизька дорога і помилка водія. Загалом у салоні автобуса перебували 20 людей, серед яких була також новонароджена дитина.
Loading...
Load next