Росіян готують до затяжної війни - розвідка Британії

Росіян готують до затяжної війни - розвідка Британії

Війна проти України, яку Росія сподівалась завершити швидко, затягнулась, тому кремлівська влада весь час шукає, як виправдати це в очах російського народу.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Відомство цитує заяву речника президента Росії Дмитра Пєскова від 14 лютого 2024 року, що хоча "спеціальна військова операція починалася як операція проти України, з часом вона набула форми війни проти колективного Заходу, війни, коли країни колективного Заходу на чолі зі Сполученими Штатами безпосередньо беруть участь у цьому конфлікті".

Це в цілому відповідає тенденції в російській офіційній риториці, яка намагається виправдати тривалість конфлікту і масштаби російських втрат, зображуючи війну як прямий конфлікт із Заходом, - зазначають у розвідці.

Вони додають, що Пєсков визнав, що "спеціальна військова операція" "може тривати трохи довше, але це не може змінити хід речей".

Це є частиною російського офіційного наративу, майже напевно спрямованого на те, щоб налаштувати населення країни на довготривалий конфлікт і пов'язане з ним зниження рівня життя, водночас забезпечуючи впевненість у кінцевій перемозі Росії, ‒ наголошують у британській розвідці.

Нагадаємо, Канада готова підтримати поставки боєприпасів в Україну

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Loading...
Load next