Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT

Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.

Попри стабільну ситуацію із російськими військами на кордоні з Україною за останні тижні,  американські чиновники кажуть, що президент РФ Володимир Путін починає вживати заходів для переміщення військових гелікоптерів, що може свідчити про те, що планування нападу триває.

Про це пише "Радіо Свобода" із посиланням на The New York Times.

Зазначено, що американські офіційні особи очікували, що додаткові російські війська прибудуть до українського кордону в грудні й на початку січня їхня кількість зросте до 175 тисяч.

Поки пересування військ сповільнилося, біля кордону все ще перебуває 100 тисяч військовослужбовців, і тепер росіяни розмістили там додаткові штурмовики, заявили американські чиновники. Ударні і транспортні гелікоптери, а також штурмові винищувачі були б важливою перевагою Росії, якби Путін вирішив вторгнутися в Україну, - пише The New York Times із посиланням на неназваних чиновників з адміністрації США.

Проте є перешкода для російського вторгнення, яка продиктована низькою температурою: холодна погода з морозом дозволила б легко пересуватися важким транспортним засобам й обладнанню. Як пише видання з посиланням на чиновників з адміністрації США, відносно м’яка зима уповільнила замерзання землі, і Путін може бути змушений відкласти наземний наступ принаймні до лютого.

Йдеться навіть про те, що адміністрація Байдена залучила метеорологів для уважного розгляду погодних умов в Україні в найближчі тижні.

Нагадаємо, вчора у Женеві завершилися переговори США та Росії щодо "гарантій безпеки".

Крім того, нещодавно держсекретар Ентоні Блінкен сказав, що Адміністрація Байдена продовжувала надавати оборонну допомогу Україні "протягом останніх кількох тижнів" і що "якщо буде подальша агресія Росії проти України, ми зможемо побачити ще більше цієї допомоги".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Путіну не вдасться досягнути успіху": Курт Волкер заявив, що Україна переможе в разі вторгнення РФ "Путіну не вдасться досягнути успіху": Курт Волкер заявив, що Україна переможе в разі вторгнення РФ
На тлі російської загрози США вирішили збільшити кількість своїх військових у Європі, зокрема в Польщі, Румунії та Німеччині.
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Міноборони Британії опублікувало відео можливих шляхів вторгнення Росії в Україну (відео) Міноборони Британії опублікувало відео можливих шляхів вторгнення Росії в Україну (відео)
А у Сполучених Штатах вважають, що напад на Україну розпочнеться з масштабних провокацій.
Loading...
Load next