У прикордонних громадах Буковини посилили обмеження: деталі

У прикордонних громадах Буковини посилили обмеження: деталі

Прикордонники посилили режимні обмеження у Чернівецькому, Дністровському та Вижницькому районах Чернівецької області.

Про це повідомляє Чернівецький прикордонний загін.

На Буковині запровадили додаткові тимчасові обмеження, пов’язані з посиленням прикордонного режиму в межах Селятинської, Берегометської, Красноїльської, Чудейської, Петровецької, Сучевенської, Кам’янецької, Глибоцької, Тереблечанської, Тарашанської, Герцаївської, Ванчиковецької, Мамалигівської, Лівенецької,  Кельменецької, Сокирянської, Вашковецької територіальних громад, Чернівецького, Дністровського, Вижницького районів Чернівецької області. Додаткові обмеження передбачені наказом начальника Чернівецького прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича від 22 лютого 2024 року №  549-АГ "Про запровадження додаткових тимчасових режимних обмежень".

З початком російської агресії, введенням воєнного стану та заборони виїзду за кордон громадян України чоловіків віком від 18 до 60 років, на всій  ділянці відповідальності Чернівецького прикордонного загону загострюється питання, щодо збільшення кількості спроб незаконного перетинання державного кордону вказаною категорією осіб.


З метою забезпечення надійної охорони державного кордону та недопущення незаконного перетину державного рубежу громадянами України призовного віку, наказом начальника Чернівецького прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича запроваджено додаткові тимчасові режимні обмеження, пов’язані з посиленням прикордонного режиму, – пояснюють прикордонники. 

У перелічених громадах відтепер заборонено в’їзд осіб у визначену смугу місцевості вздовж державного кордону в тому числі з метою туризму, відпочинку, рибальства, за винятком осіб, які постійно або тимчасово проживають чи працюють в її межах, або мають земельні ділянки.  Але їй їм тепер  треба мати відповідний дозвіл прикордонного загону.  

Особам призовного віку (від 18 до 60 років), в тому числі і особам, яких призвано на дійсну строкову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань, заборонено в’їжджати, пересуватися в межах прикордонної смуги без спеціальних документів визначених пунктами та документів, що підтверджують факт перебування таких осіб на військовому обліку (в тому числі посвідчень діючих військовослужбовців) або документів, що підтверджують зняття з військового обліку.

Також заборонено скупчення транспортних засобів (більше двох), тривалі зупинки транспортних засобів (довше 20 хвилин), не пов’язані з технічними несправностями, на узбіччях доріг поза встановленими автомобільними стоянками (за винятком транспортних засобів під керуванням місцевих мешканців при наявності документів, що підтверджують їх реєстрацію).
 
Заборонений також рух транспортних засобів (крім техніки та обладнання для агропромислового комплексу, а також структур, які забезпечують виконання функцій держави) дорогами, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг та ведуть до державного кордону, і не забезпечують пересування до встановлених пунктів пропуску через державний кордон та між населеними пунктами та які позначенні інформаційно-попереджувальними табличками "Увага! Державний кордон. Прохід, проїзд заборонено".

Нагадаємо, Канада оголосила додаткові санкції проти РФ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
З боку збройних формувань РФ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Loading...
Load next