Посадовців Укрзалізниці викрили на махінаціях у 11 мільйонів

Посадовців Укрзалізниці викрили на махінаціях у 11 мільйонів

Національне антикорупційне бюро викрило посадовців Укрзалізниці, які переплатили 11 млн грн під час закупівлі пневмоінструменту.

Про це інформує пресслужба НАБУ.

НАБУ і САП викрили на заволодінні грошовими коштами АТ «Укрзалізниця» організовану групу, до складу якої входили посадові особи УЗ, підприємці, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2018 році лідер групи, підприємець, вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками АТ «Укрзалізниця». Для цього він звернувся до давніх знайомих з-поміж представників уряду та за їх сприяння домігся призначення членів групи на керівні посади в УЗ.

У 2018-2021 рр. посадові особи АТ «Укрзалізниця» на виконання вказівок лідера групи забезпечили перемогу підконтрольної йому компанії у тендері на закупівлю пневмоінструменту. Продукцію поставили філіям УЗ за завищеною вартістю, а розмір переплати становив 11,4 млн грн.

За підсумком слідства правоохоронці повідомили про підозру 9 особам: двом керівникам організованої групи, шістьом посадовцям АТ «Укрзалізниця», бенефіціару ТОВ.

Нагадаємо, Екстопчиновниці Харківської ОВА призначили понад ₴3,6 мільйона застави

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото) Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото)
Літак із 109 українцями, які виявили бажання виїхати із Сектора Гази та повернутись додому, приземлився в Києві. Разом з українцями було евакуйовано також 13 громадян Молдови та четверо громадян Болгарії.
Loading...
Load next