"Гра у детективів" - СБУ викрила агентство, яке збирало інформацію про бізнес-конкурентів (фото)

"Гра у детективів" - СБУ викрила агентство, яке збирало інформацію про бізнес-конкурентів (фото)
Кіберфахівці СБУ припинили діяльність так званого «детективного агентства», яке діяло на території столичного регіону. Ділки спеціалізувалися на протиправному стеженні за громадянами України, зокрема з використанням спеціальної техніки, якою оснащені правоохоронні органи.

Агентство існувало понад 2 роки та надавало «послуги» як фізичним особам, так і представникам бізнесу. За заздалегідь обумовлену плату ділки робили повне досьє на бізнес-партнера чи «шпигували» за найнятими на роботу офісними працівниками. Про це повідомляє СБУ.

Співробітники СБУ задокументували непоодинокі факти надання послуг зі стеження за громадянами з використанням фото- та відеофіксації за допомогою спецтехніки.

Зловмисники:

  • «документували» для «клієнтів» телефонні розмови абонентів мобільного зв’язку;
  • маршрути пересування тих, кого «замовили»;
  • обладнували приміщення та автомобілі спецзасобами прихованого аудіо- та відеоконтролю;
  • встановлювали місцеперебування мобільних телефонів із використанням спецтехніки правоохоронних органів. 
Фото: СБУ

Вартість «послуг» становила:

  • роздруківка телефонної розмови – $400;
  • стеження за пересуванням особи - $200/год;
  • обладнання офісу засобами стеження за персоналом - $1000.

Правоохоронці затримали організатора схеми «на гарячому» після того, як він отримав грошову винагороду у розмірі $1350 та передав замовнику інформацію, отриману незаконним шляхом.

Фото: СБУ

Наразі організатору «агентства» повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників групи.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Продавав персональні дані українців: СБУ викрила експравоохоронця з Полтавщини (фото) Продавав персональні дані українців: СБУ викрила експравоохоронця з Полтавщини (фото)
Правоохоронці затримали чоловіка «на гарячому» під час перемовин про передання інформації, що містить банківську таємницю.
На Сумщині СБУ викрила орендатора місцевої ТЕЦ, який вкрав 40 млн гривень (фото) На Сумщині СБУ викрила орендатора місцевої ТЕЦ, який вкрав 40 млн гривень (фото)
Правоохоронці Служби безпеки України викрили на незаконному привласненні 40 мільйонів гривень орендатора Охтирської ТЕЦ. Керівництво теплової електростанції штучно накопичувало боргові зобов’язання.
Loading...
Load next