Російські хакери намагалася вразити ЗСУ шкідливим програмним забезпеченням через Signal

Російські хакери намагалася вразити ЗСУ шкідливим програмним забезпеченням через Signal

Кіберзловмисники здійснили атаку на комп’ютери Сил оборони України: через месенджер Signal вони намагалися вразити пристрої військових шкідливим програмним забезпеченням.

Про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA зафіксувала та вжила заходів щодо нейтралізації нової кібератаки, спрямованої на представників Сил оборони України. Зловмисники намагалися вразити комп’ютери військових шкідливим програмним забезпеченням. Атака була здійснена через месенджер Signal, ‒ йдеться в повідомленні.

Відомо, кіберзлочинці під виглядом колеги військового надсилали на комп’ютери XLS-документ "звіту" та просили допомогти з його формуванням. У Держспецзв’язку зазначають, що він мав шкідливий код, який після запуску завантажував та запускав на комп’ютері шкідливу програму COOKBOX.

Згідно з інформацією CERT-UA, подібна активність триває з осені 2023 року: вона має точковий характер, а відстежується за ідентифікатором UAC-0149.

В одній з військових частин зараженню комп’ютерів вдалося запобігти завдяки наявності технології захисту класу EDR. CERT-UA неодноразово наголошувала на необхідності невідкладного встановлення таких технологій на всіх комп’ютерах Сил оборони України, ‒ додали в Держспецзв’язку.

Нагадаємо, Болгарія заборонила в’їзд парі з РФ, яку підозрюють у шпигунстві

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next