Країни НАТО та ЄС розглядають відправлення військ в Україну - Фіцо

Країни НАТО та ЄС розглядають відправлення військ в Україну - Фіцо

Декілька членів НАТО та Європейського Союзу розглядають можливість відправлення своїх армійців в Україну на двосторонній основі, заявив 26 лютого прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо.

Фіцо, котрий тривалий час виступав проти військових постачань Україні і займав позицію, яку деякі критики вважають проросійською, не повідомив подробиць, а інші європейські лідери не відразу прокоментували його слова, пише Reuters.

Він виступив напередодні зустрічі європейських лідерів у Парижі, яку також має відвідати.

Я обмежусь тим, що скажу, що ці тези (під час підготовки до паризької зустрічі) означають, що низка країн-членів НАТО і ЄС розглядають можливість відправити свої війська в Україну на двосторонній основі, — заявив Фіцо на брифінгу після засідання Ради безпеки Словаччини. — Я не можу сказати, з якою метою і що вони там повинні робити, — зазначив він, додавши, що Словаччина, яка є членом ЄС і НАТО, не відправлятиме військових в Україну.

Члени НАТО вже постачили Києву озброєння та боєприпаси на мільярди доларів і тренують українські сили. Однак, лідери НАТО, включаючи президента США Джо Байдена, акцентували, що західний військовий альянс хоче уникнути прямого збройного протистояння з Росією, який може призвести до глобальної війни.

Проте, нині НАТО не прокоментувало повідомлення Фіцо.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 79 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next