На Рівненщині судитимуть диверсанта з Білорусі, який планував знеструмити Київ

На Рівненщині судитимуть диверсанта з Білорусі, який планував знеструмити Київ

На Рівненщині судитимуть диверсанта – громадянина Білорусі, який воював на боці окупантів та готував диверсію на об’єктах критичної інфраструктури Києва та області.

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Прокурор Рівненської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Білорусі, який воював на боці окупантів та готував диверсію на об’єктах критичної інфраструктури.

Слідство встановило, що обвинувачений, будучи завербованим агентом спецслужб РФ, у січні цього року незаконно перетнув кордон України, аби на виконання завдання свого куратора підготувати диверсію. Чоловік мав встановити GPS-трекери на об’єктах енергетичної інфраструктури, аби ЗС РФ отримали точні координати цих об’єктів для подальших ударів. Це призвело б до знеструмлення Києва та частини Київської області.

Як зазначається, завершити підготовку до злочину диверсанту завадили співробітники СБУ. Чоловіка затримали на території Сарненського району Рівненщини. При собі він мав необхідне обладнання, а для прикриття використовував фіктивний паспорт громадянина України.

Відомо, що чоловік і раніше воював проти України. Зокрема, він був учасником кількох незаконних збройних формувань так званих ЛНР/ДНР, а у 2023 році бойовик входив до ПВК «Вагнер» та брав участь у бойових діях проти Сил оборони України поблизу м. Бахмут на Донеччині.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Досудове розслідування проводили слідчі УСБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років, або й довічне, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, На Херсонщині підірвали штаб партії Путіна - ЦНС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі
Російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною
Остаточне рішення залишається за путіним.
Loading...
Load next