Польща планує у 2025 році запустити свої військові супутники

Польща планує  у 2025 році запустити свої військові супутники

Заступник міністра оборони Польщі Цезарій Томчик анонсував плани польського військового командування у 2025 році вивести на орбіту перші польські військові супутники.

Про це повідомляє Reuters.

Наступного року, як Міністерство оборони та Військо Польське, ми хочемо вивести на орбіту наші перші польські супутники, – заявив Томчик на брифінгу.

За його словами, Польща планує придбати супутникову систему, оснащену радарними та оптичними технологіями, яка дозволить здійснювати спостереження за Землею незалежно від атмосферних умов і використовуватиме як іноземні, так і вітчизняні технології.

Польський міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш заявив на тому ж брифінгу, що цього року країна розробить космічні сили серед інших підрозділів на основі уроків, отриманих з досвіду України після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Усі дії, які ми робимо цього року, створюючи війська безпілотників, створюючи війська космічного компоненту чи медичні сили, – це дії, які зміцнюють польську армію, а також випливають з українського досвіду, – додав він.

Нагадаємо, Польща купує у США найсучаснішу систему управління ППО та ПРО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next