Пенсіонерка із Сум витратила 90 000 грн на шахрая

Пенсіонерка із Сум витратила 90 000 грн на шахрая

71-річна пенсіонерка із Сум стала жертвою шахрая, який видавав себе за іноземця, закоханого у неї.

За даними правоохоронців, 29 лютого до них звернулась мешканка міста Суми. Вона розповіла, що у соцмережах їй написав “іноземець” з ім’ям Ralph Tod. Він повідомив жінці, що працює “лікарем-нейрохірургом в Єменському таборі від ООН”, повідомляє Нацполіція у Сумській області.

Між жертвою та шахраєм зав’язалось спілкування, у ході якого “іноземець” висловив бажання приїхати до України на час своєї відпустки. Однак, додав він, аби приїхати, жінка повинна написати листа в ООН і назватись його нареченою.

Жінка не знала, як це зробити, тож її “залицяльник” взявся робити все сам.

Від імені жінки, він, з її поштової скриньки, нібито направив листа до ООН. А вже через кілька днів “нареченій” надійшов лист з підтвердженням отримання запиту про відпустку та необхідністю сплатити поштові витрати в розмірі 38 483 гривень.

Після цього написав Ральф і повідомив, що “для підтвердження відпустки необхідно перерахувати грошові кошти в сумі 1000 доларів США”. Жінка погодилася, рушила до відділення банку і відправила 40 тисяч гривень на вказану їй банківську картку.

Шахрай знову написав жінці через два дні. У листі він повідомив, що приїде до України “з командою з чотирьох співробітників військової розвідки та чотирьох співробітників служби безпеки”. Також у листі зазначалось про необхідність сплатити 3000 євро на витрати.

Жінка відповіла, що немає такої суми коштів, після чого шахрай попросив її відправити “хоча б половину суми”.

Після цього жінка знову пішла до банку та перерахувала шахраю 50 000 гривень на карту українського банку.

Коли після відправлення грошей жінка знову отримала повідомлення про необхідність відправити ще 15 000 гривень, вона зрозуміла, що спілкувалася з шахраєм, тож звернулася із заявою до поліції.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України та розпочали слідство. 

Нагадаємо, У ГУР розповіли про знищення комплексу «Панцирь-С1» на Бєлгородщині

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com 

Читайте також
Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції
Національне антикорупційне бюро під час отримання неправомірної вигоди, затримало колишнього начальника Департаменту вибухотехнічної служби. Посадовець намагався привласнити собі майже 1 мільйон гривень.
Кіберполіція викрила шахрая, який заробляв під виглядом продажу бронежилетів (відео) Кіберполіція викрила шахрая, який заробляв під виглядом продажу бронежилетів (відео)
Отримані гроші чоловік витратив на власні потреби. 
Ексссуддю підозрюють у позбавленні прав автомайданівців Ексссуддю підозрюють у позбавленні прав автомайданівців
Він переслідував учасників Революції Гідності.
Loading...
Load next