Французька підтримка України не має меж ‒ Макрон

Французька підтримка України не має меж ‒ Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі з лідерами парламентських фракцій завив, що підтримка Києву з боку Франції “не має меж”.

Про це повідомляє Le Monde.

За даними видання Макрон зустрівся з партійними лідерами, щоб обговорити ситуацію в Україні після його нещодавніх заяв щодо можливості відправлення наземних військ.

Відомо, що заяви Макрона викликали ажіотаж серед союзників Франції та різку критику з боку її супротивників.

Я дуже стурбований позицією Еммануеля Макрона. З того моменту, як ми розглядаємо можливість відправлення французьких військових і солдатів із французької армії, або, принаймні, коли ми робимо цю можливість відомою для такої ядерної держави, як Росія, це безвідповідально і вкрай небезпечно для миру в усьому світі, – заявив Жордан Барделла, голова Національного об’єднання.

За словами євродепутата, Макрон пояснив лідерам партій, що підтримка України з боку Франції “не має кордонів”. Це підтвердив і національний секретар Французької комуністичної партії Фаб’єн Руссель.

Позиція Франції змінилася: більше немає червоних ліній, більше немає обмежень, – сказав він.

Тоді як генеральна секретарка Європейського екологічного руху “Зелені” Марін Тондельє зазначила, що “оскільки ми маємо справу з Володимиром Путіним, у якого явно немає меж, встановити деякі власні внутрішні межі означає дати йому перевагу”.

Вкрай тривожно бачити, як президент Франції пояснює людині, яка має ядерну зброю, яка є у нас самих, що ми маємо показати, що у нас немає обмежень, – додала вона.

Нагадаємо, Чеська ініціатива: Норвегія виділить $153 мільйони на закупівлю боєприпасів для України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Мистецький центр у Львові перетворився на волонтерський штаб (відео) Мистецький центр у Львові перетворився на волонтерський штаб (відео)
Львівський мистецький центр «Веселі черевички» перетворився на волонтерський осередок, який допомагає біженцям, переселенцям і військовим.
Loading...
Load next