Чеська ініціатива: Норвегія виділить $153 мільйони на закупівлю боєприпасів для України

Чеська ініціатива: Норвегія виділить $153 мільйони на закупівлю боєприпасів для України

Норвегія приєднається до ініціативи Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України у третіх країн і виділить на це близько 1,6 мільярда норвезьких крон (153 мільйони доларів).

Про це повідомив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре, передає Reuters.

Україна терміново потребує великої кількості артилерійських боєприпасів, щоб протистояти агресивній війні Росії, - наголосив Стьоре.

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам заявив, що для Норвегії цілком природно бути частиною такої коаліції з протиповітряної оборони. Норвезькі ППО роблять свій внесок у порятунок життів українців і захист критично важливої інфраструктури щодня.

Цієї зими було створено кілька коаліцій для надання військової підтримки Україні. Уряд Норвегії ухвалив рішення про участь у трьох: у морській коаліції, яку Норвегія очолює разом з Великою Британією, коаліції винищувачів F-16, в межах якої Норвегія передасть бойові літаки та навчатиме український персонал, та коаліції протиповітряної оборони, яку очолюють Німеччина та Франція.

Ми сказали, що будемо підтримувати там, де це найбільш необхідно. Протиповітряна оборона є одним із пріоритетів України. Вона абсолютно необхідна для захисту військових підрозділів, міст і критично важливої інфраструктури, - наголосив міністр оборони Норвегії.

Нагадаємо, РФ зможе воювати з Україною ще щонайменше два роки - розвідка Литви

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України
Сполучені Штати Америки стежитимуть за ситуацією поблизу українського кордону після заяви Росії про завершення військових навчань і відведення їхніх військ.
Loading...
Load next