Представника Ватикану викликали до МЗС України через заяви Папи Римського

Представника Ватикану викликали до МЗС України через заяви Папи Римського

Апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса запросили до Міністерства закордонних справ України через оприлюднені днями у ЗМІ висловлювання Папи Римського Франциска.

Про це повідомила пресслужба МЗС.

Вісвальдасу Кульбокасу повідомили, що в Україні розчаровані словами понтифіка щодо "білого прапора" та необхідності "проявити хоробрість і вести переговори" з агресором".

В МЗС зауважили, що замість закликів, які легалізують право сильного і заохочують його до подальшого нехтування нормами міжнародного права, від глави Святого Престолу "очікувалися б сигнали у бік світової спільноти про необхідність негайного об’єднання сил для забезпечення перемоги добра над злом, а також апеляції до нападника, а не до жертви".

У відомстві наголосили на тому, що Україна, як ніхто інший, прагне миру.

Цей мир, однак, має бути справедливим і заснованим на принципах Статуту ООН та Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським, - заявили в МЗС.

Нагадаємо, Польща хоче збільшити кількість американських військових на своїй території

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next