Усі країни ЄС підтримують членство України

Усі країни ЄС підтримують членство України

Усі члени Європейського Союзу підтримують вступ України до ЄС.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Немає країн, які категорично проти, 100% членів ЄС підтримують вступ України. Фактично, дискусії можуть бути лише в деталях. Ми отримали переговорну рамку, це фактично один з останніх кроків перед прийняттям в члени ЄС. Ми бачимо по голосуванню, що Україна має абсолютну підтримку, - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що Україна виконувала всі свої "домашні завдання" стосовно євроінтеграції швидше ніж усі інші країни, і хоче зберегти цей темп.

За його словами, протягом наступних двох років Україна зробить усю свою "домашню роботу", і буде технічно готова до вступу.

Далі рішення залишиться на стороні європейських партнерів, і вони мають прийняти політичне рішення. Кожна країна-член має проголосувати, ратифікувати вступ України, - сказав глава українського уряду.

Він додав, що європейські партнери розуміють переваги від вступу України до ЄС: посилення обороноздатності ЄС, продовольча безпека, потужна енергетика, досвід цифровізації й кіберзахисту, перспективи розміщення виробництв на території ЄС.

Нагадаємо, Ексглава Мінфіну США збирає інвесторів для купівлі TikTok

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото) Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото)
Під час спецоперації в Одесі правоохоронці СБУ затримали трьох співорганізаторів наркобізнесу, які намагались ввезти в Україну кокаїн у бананах.
На Закарпатті викрили нелегалів, які під виглядом студентів прибували в Україну (відео) На Закарпатті викрили нелегалів, які під виглядом студентів прибували в Україну (відео)
Українські прикордонники викрили схему незаконної міграції, учасники якої переправляли через кордон в Україну, а згодом у ЄС вихідці з Південної Азії.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Loading...
Load next