Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото)

Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото)
Під час спецоперації в Одесі правоохоронці СБУ затримали трьох співорганізаторів наркобізнесу, які намагались ввезти в Україну кокаїн у бананах.

На Одещині у морському рефрижераторному контейнері з бананами виявили 50 брикетів кокаїну з Еквадору. Загальна вартість наркотичних речових становить близько 10 мільйонів доларів США, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Троє членів міжнародного злочинного угруповання, громадяни Албанії, Румунії та України, організували ввезення наркотичних засобів з Еквадору. 50 брикетів з кокаїном вагою брутто понад 60 кг були заховані у технологічних порожнинах морського рефрижераторного контейнера з бананами, - йдеться у повідомленні.

Під час поглибленого митного огляду вантажу в морському торговому порту "Південний" правоохоронці виявили приховані брикети з кокаїном.

За результатами проведених заходів, співробітники СБУ затримали поблизу порту іноземного співорганізатора наркотрафіку.

Одночасно на території одного з промислових ринків Одеської області правоохоронці затримали ще двох учасників наркоугруповання. Вони планували "зустріти" нелегальний вантаж для його подальшого переправлення до Євросоюзу, - наголосили у пресслужбі СБУ.

Наразі правоохоронці вирішують питання щодо оголошення затриманим підозри за контрабанду наркотиків. За цей злочин їм інкримінують статтю 305 Кримінального Кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років

Читайте також
Вимагав 500 тисяч доларів: СБУ затримала першого офіційного пірата в історії України (фото) Вимагав 500 тисяч доларів: СБУ затримала першого офіційного пірата в історії України (фото)
Офіційним та першим в Україні піратом, який захопив судно в Індійському океані та вимагав викуп, виявився житель Миколаївщини.
На Одещині виявили чергові 50 брикетів з кокаїном з Еквадору (відео) На Одещині виявили чергові 50 брикетів з кокаїном з Еквадору (відео)
Вартість вилученої партії кокаїну на «чорному ринку» складає орієнтовно 10 млн доларів США.
Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео) Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео)
Окрім цього було виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігалися ввезені нафтопродукти. Інформаційні листи про порушення направлені до органів державного нагляду, призначені службові перевірки.
Loading...
Load next