87% громадян ЄС підтримують надання гуманітарної допомоги українцям

87% громадян ЄС підтримують надання гуманітарної допомоги українцям

В умовах російської агресії проти України абсолютна більшість громадян країн ЄС погоджуються, що постраждалим внаслідок війни потрібно надавати гуманітарну підтримку, а також слід приймати в країнах Євросоюзу українських біженців.

Про це повідомляє Eurobarometer.

З огляду на агресивну війну РФ проти України, майже дев’ять з десяти (87%) громадян погоджуються надавати гуманітарну підтримку людям, які постраждали внаслідок війни, і більше восьми з десяти (83%) погоджуються приймати таких людей усередині ​​ЄС, - йдеться у повідомленні.

72% громадян ЄС підтримують економічні санкції проти російського уряду, компаній та приватних осіб, а 70% згодні з наданням фінансової підтримки Україні.

Шість з десяти опитаних схвалюють надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС та фінансування Євросоюзом закупівлі і постачання військової техніки для України.

Серед останніх криз найбільший вплив на те, як громадяни ЄС дивляться в майбутнє, мало вторгнення РФ в Україну (42%). Далі йдуть пандемія та інші кризи у галузі охорони здоров'я (34%), економічна та фінансова криза (23%).

Війна в Україні розглядається в переліку з п'ятнадцяти питань як одна з двох найважливіших проблем, що стоять перед країнами ЄС.

В період між 3 та 28 квітня було опитано 26 399 осіб з 27 країн ЄС.

Нагадаємо, «Герої у мистецтві»: у Києві презентували проєкт про українців, які ризикуючи життям, продовжують працювати задля перемоги

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
П'ятьох українських нелегалів які, підробили документи, затримали на кордоні з Польщею П'ятьох українських нелегалів які, підробили документи, затримали на кордоні з Польщею
Громадяни України були затримані за використання фальшивих документів під час перетину кордону Польщі. Зокрема випадки підробок були зафіксовані на пунктах пропуску Гребене та Дорогуськ.
Українок, які постраждали у ДТП в Польщі виписали з лікарень Українок, які постраждали у ДТП в Польщі виписали з лікарень
У Польщі з лікарень уже виписали всіх українців, які постраждали у двох автомобільних аваріях, що трапились 6 та 22 березня.
Loading...
Load next