Міноборони відсудило майже ₴100 мільйонів за порушення термінів з ремонту техніки для ЗСУ

Міноборони відсудило майже ₴100 мільйонів за порушення термінів з ремонту техніки для ЗСУ

Суд стягнув з одного із державних підприємств на користь Міністерства оборони України у судовому порядку 96,3 млн грн за порушення термінів із ремонту техніки спеціального призначення.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Рішенням Господарського суду Києва задоволено позов Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону в інтересах держави в особі Міноборони. Установлено, що наприкінці грудня 2020 року між Міноборони та одним із держпідприємств укладено державний контракт на закупівлю послуг із ремонту техніки спеціального призначення.

Однак, всупереч умов укладеного контракту, ДП не виконало свої зобов’язання щодо своєчасного проведення ремонту. Внаслідок цього оборонне відомство позбавлене можливості експлуатації цієї техніки в умовах ведення активної фази воєнних дій для захисту територіальної цілісності держави.

МО вжило заходів досудового врегулювання наявних спірних правовідносин, що не принесли бажаного результату. У зв’язку з цим Спецпрокуратура подала позов до суду з вимогою стягнути з ДП передплату за державним контрактом та штрафні санкції за неналежне його виконання.

За рішенням суду підприємство-боржника зобов’язано сплатити оборонному відомству кошти на загальну суму 96,3 млн грн.

Нагадаємо, На Тернопільській митниці викрили у корупції двох посадовців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас» Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас»
Співробітники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність громадянки України, яка підозрюється у розкраданні коштів з рахунків «Благодійного фонду батальйону «Донбас». Слідством встановлено, що жінка мала доступ до карткового рахунку фонду.
Loading...
Load next