На Тернопільській митниці викрили у корупції двох посадовців

На Тернопільській митниці викрили у корупції двох посадовців

Служба безпеки ліквідувала корупційну схему на Тернопільській митниці, через яку держбюджет недоотримав майже 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє Управління СБУ в Тернопільській області.

На підставі зібраних доказів двом посадовцям Тернопільської митниці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), - йдеться у повідомленні.

За даними силовиків, інспектори митної служби вносили неправдиві дані в систему митного оформлення, що дозволяло підприємцям ввозити в Україну товар за нульовою ставкою оподаткування.

Під час досудового розслідування встановлено, що співробітники митниці минулого року допомогли підприємцеві уникнути сплати митних платежів на майже 2 мільйони гривень, підтвердивши недостовірні відомості про прилади нічного бачення, що ввозилися з-за кордону для комерційного продажу. За ці «послуги» підприємець надав одному із митників близько 100 тисяч гривень.

Під час обшуків за місцем роботи та в помешканнях фігурантів правоохоронці вилучили чорнові «бухгалтерські» записи; мобільні телефони; комп’ютерну техніку та банківські картки.

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, Вимагав купити вхідні двері до помешкання: на Тернопільщині затримали працівника ТЦК, який брав хабарі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Збитки на 384 мільйони: СБУ викрила корупцію на державному підприємстві Збитки на 384 мільйони: СБУ викрила корупцію на державному підприємстві
На будівництві лише одного з об’єктів цього товариства зловмисники завдали збитків державі приблизно на 384 млн грн.
Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції
В одній із одеських лікарень затримали при одержанні хабаря в 11 тисяч доларів завідувача відділення кардіохірургії комунальної лікарні, який вимагав у пацієнтів гроші за безкоштовну операцію.
Loading...
Load next