Нова російська залізниця на окупованих територіях є досяжною для ударів ЗСУ - британська розвідка

Нова російська залізниця на окупованих територіях є досяжною для ударів ЗСУ - британська розвідка

Російські загарбники продовжують на окупованих територіях України будівництво залізниці, першу гілку якої до Бердянська уже завершили, але вона є досяжною для високоточних ударів з боку Сил оборони України.

Про це повідомляє з посиланням на дані розвідки повідомляє Міноборони Великої Британії.

Зазначається, що президент РФ Володимир Путін нещодавно заявив про будівництво залізничної лінії із Ростова-на-Дону до Криму. Вона пролягатиме через тимчасово окуповані території України. За словами російського президента, у підсумку нова лінія має досягти Севастополя, забезпечивши дублювання Керченського мосту. Він також заявив, що перша збудована ділянка відновлює доступ до Бердянська.

Це залізничне сполучення пролягає через територію, яку можуть вражати українські високоточні системи дальнього радіусу дії, вказали у британській розвідці. Довжина нової залізничної колії становить майже 60 кілометрів, а її будівництво тривало вісім місяців.

Це майже напевно один із найбільших інфраструктурних проєктів, які Росія втілила на тимчасово окупованих територіях України. Ця гілка відновлює залізничне сполучення, перерване бойовими діями в районі Донецька. Цілком ймовірно, що однією із найближчих цілей нової лінії буде підтримка російської активності у Маріуполі, – йдеться у зведенні.

У британській розвідці зазначили, що у Маріуполі, зруйнованому Росією у 2022 році, знаходяться металургійний комбінат «Азовсталь» та інші об’єкти важкої промисловості. Хоча наразі ці підприємства серйозно пошкоджені, РФ може вдатися до спроб відновити та експлуатувати їх у майбутньому.

Нагадаємо, Російська нафта нарешті відчуває тиск санкцій - Bloomberg

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next