ВАКС обмежив до липня строк ознайомлення у справі ексміністра інфраструктури

ВАКС обмежив до липня строк ознайомлення у справі ексміністра інфраструктури

Вищий антикорупційний суд до 23 липня обмежив строк ознайомлення у справі колишнього міністра інфраструктури Андрія Пивоварського та його першого заступника.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

25 березня 2024 року за клопотанням детектива НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обмежив стороні захисту строк ознайомлення з матеріалами у справі стосовно колишнього міністра інфраструктури України та його колишнього першого заступника, які підозрюються у зловживанні владою та службовим становищем, - ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що відповідно до ч. 10 ст. 290 Кримінального процесуального кодексу України встановлено строк для ознайомлення до 23 липня 2024 року включно. Після спливу цього часу сторона кримінального провадження вважатиметься такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів.

У САП зауважили, що у 2015 році міністр спільно зі своїм першим заступником, який також був головою Тарифної ради Міністерства інфраструктури видав наказ, який дозволяв приватним компаніям стягувати половину ставки корабельного збору із суден в морському порту «Південний».

Цей наказ було видано попри те, що акваторія морського порту «Південний» є державною власністю та перебуває у користуванні «АМПУ» і право на збори належить виключно державному підприємству.

Натомість відповідно до цього наказу державному підприємству призначалась усього частина коштів, інша частина стягувалась приватними компаніями. У результаті, ДП АМПУ було завдано понад 49,63 млн дол. США збитків, що підтверджено відповідними висновками експертиз, - долали в САП.

Дії експосадовців кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 45 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
Підозрюваний у розкраданні екснардеп Крючков прийшов п'яним на засідання суду (відео) Підозрюваний у розкраданні екснардеп Крючков прийшов п'яним на засідання суду (відео)
На засідання Вищого антикорупційного суду під час якого розглядали справу про багатомільйонне розкрадання Запоріжжяобленерго, колишній нардеп Дмитро Крючков з'явився у нетверезому стані.
Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого
Вищий антикорупційний суд переніс засідання у справі "Укроборонпрому" проти Ігоря Гладковського, якого підозрюють у корупційних схемах в оборонній сфері.
Loading...
Load next