Чехія наклала санкції на Медведчука

Чехія наклала санкції на Медведчука

Уряд Чехії на засіданні 27 березня вніс до національного санкційного списку Віктора Медведчука, а також пропагандиста родом з України Артема Марчевського та прокремлівський сайт правого спрямування Voice of Europe.

Про це пише ČTK.

Як повідомив на брифінгу прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала, національний санкційний список поповнився двома фізичними та однією юридичною особами.

Йдеться про політика та бізнесмена Віктора Медведчука, компанію Voice of Europe та політика, медіапродюсера і пропагандиста Артема Марчевського.

Як пояснив Фіала, ці санкції покликані вдарити по проросійській мережі, яка намагалася розвинути операцію впливу в його країні, що "потенційно могло мати серйозний вплив на безпеку Чехії та Європейського Союзу".

Медведчук, за словами Фіали, керував низкою мереж впливу з Росії та особисто пов'язаний з російським лідером Владіміром Путіним.

У Чехії він використовує компанію під назвою Voice of Europe, яка є юридичною особою в списку санкцій, – сказав він, додавши, що в цій діяльності також бере участь згаданий Артем Марчевський.

Фіала зазначив, що діяльність проросійської групи виходить за межі Чехії та демонструє довготривалі зусилля Росії впливати на демократичні процеси в Європі.

Нагадаємо, У Європолі стався масштабний витік конфіденційних даних - Politico

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Телеканали Медведчука: суд вирішив відкласти справу щодо санкцій до 20 вересня Телеканали Медведчука: суд вирішив відкласти справу щодо санкцій до 20 вересня
Верховний суд переніс на осінь розгляд справи про санкції щодо телеканалів Медведчука. Наступне засідання відбудеться 20 вересня.
Loading...
Load next