Телеканали Медведчука: суд вирішив відкласти справу щодо санкцій до 20 вересня

Телеканали Медведчука: суд вирішив відкласти справу щодо санкцій до 20 вересня
Верховний суд переніс на осінь розгляд справи про санкції щодо телеканалів Медведчука. Наступне засідання відбудеться 20 вересня.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду України учора, 22 червня, продовжив розгляд справи щодо оскарження санкцій РНБО, які стосуються до ТОВ "АРІАДНА ТВ" й так званих "медведчуківських" телеканалів - "112 Україна", NewsOne та ZIK. Про це повідомляє пресслужба суду.

На минулому засіданні заслухали клопотання позивача щодо приєднання доказів до матеріалів справи. Суд його задовольнив "і надав їм право на ознайомлення з документами з грифом "Таємно", оскільки представники позивача отримали доступ і допуск до державної таємниці".

Наразі суд відклав розгляд справи, а наступне судове засідання призначено на 14:30, 20 вересня 2021 року.

Нагадаємо, що 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО щодо персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкції) щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Згодом на 5 років також ввели і санкції проти його каналів - "112 Україна", NewsOne, ZIK, які пов’язують з його колегою по фракції та кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

Зокрема, наприкінці квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала два телеканали "НАШ" і "Newsone" внаслідок розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі й ненависті.

 

Читайте також
"Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні "Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні
В ООН вважають, що рішення щодо закриття проросійських медведчуківських каналів суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини і не було ухвалено незалежним органом.
Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції
Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що на новому засіданні було введено нові санкції проти компаній, на які зареєстровані три лайнери Медведчука та Козака.
СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака
Раніше слідчі Служби безпеки України оголосили Козака у розшук. За словами Віктора Медведчука, його однопартієць та соратник наразі перебуває у Білорусі "на лікуванні".
Loading...
Load next