Армія США переходить на новий калібр зброї вперше за 60 років

Армія США переходить на новий калібр зброї вперше за 60 років

Йдеться про гвинтівки та ручні кулемети нового покоління. Повітряно-десантна 101-ша дивізія США стала першою частиною, яка отримала на озброєння гвинтівки наступного покоління з калібром 6,8 мм. Це вперше за 60 років, коли Армія Штатів отримає абсолютно нову стрілецьку зброю з новим калібром, повідомляє The War Zone.

Штурмові гвинтівки Sig Sauer M7 і ручні кулемети M250 вже надійшли в перший батальйон 506-го піхотного полку, який входить до 101-ї повітряно-десантної дивізії. Раніше компанія Sig Sauer виграла контракт на виробництво зброї в General Dynamics і Textron Systems.

Додатково M7 і M250 можуть отримати оптику M157, яка підвищує точність гвинтівок завдяки технологіям. Пристрій M157 має оптику зі змінним збільшенням до х8, лазерний далекомір і балістичний калькулятор. Оновлення стрілецької зброї відбувається в межах програми Next Generation Squad Weapons.

Новою зброєю Армія США замінює культову штурмову гвинтівку M4 та кулемет M249. Їхні перші версії надійшли в американську армію в 1965 році. З того часу було створено багато версій M4, AR-15/M16 і низку інших систем від великої кількості виробників.

Нагадаємо, Японія готується до нападу Китаю на Тайвань

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next