У Міжнародний реєстр збитків можна буде подати на компенсацію за втрату рідних або здоров'я

У Міжнародний реєстр збитків можна буде подати на компенсацію за втрату рідних або здоров'я

Міжнародний реєстр збитків є дієвим механізмом щодо відшкодування завданої агресором шкоди, та найголовнішим є відновлення справедливості.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону.

Найголовніше - це питання справедливості. Це справедливість по відношенню до громадян України, які втратили своїх рідних і близьких. Вперше, відповідно до міжнародного законодавства, з'являється такий розділ, як біль і жаль. Тобто можна подавати на відшкодування збитків щодо втрати свого рідного, втрати частини свого особистого здоров'я, подавати на відшкодування психологічної втрати наших дітей. А майно - це вже наступний крок, ‒ заявив Лубінець.

За його словами, реєстр уже приймає інформацію від українців.

Вже 43 країни, які погодилися підтримувати працю цього реєстру і надавати фінансове обґрунтування його діяльності. Отже, у нас є потенційні партнери, які будуть давати фінансування, яке буде направлятися до громадян України, ‒ додав уповноважений.

За його словами, ймовірно, у майбутньому ці країни знайдуть юридичні механізми, щоб отримати ці кошти від РФ. Над цим так само працює у першу чергу Українська держава.

Нагадаємо, Міноборони започатковує нову ініціативу з захисту прав військовослужбовців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Loading...
Load next