Норвегія оприлюднила новий довгостроковий оборонний план на тлі війни в Україні

Норвегія оприлюднила новий довгостроковий оборонний план на тлі війни в Україні

У п'ятницю, 5 квітня, уряд Норвегії оприлюднив новий довгостроковий оборонний план, який передбачає збільшення витрат на армію майже вдвічі протягом наступних 12 років на тлі війни РФ проти України.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з заявою, до 2036 року витрати на посилення військово-морського флоту та системи ППО буде збільшено на 56 мільярдів доларів.

Норвегія - країна зі значними морськими інтересами, - йдеться в заяві уряду. - У поєднанні з нашою безпосередньою близькістю до російських ядерних підводних сил, підтримка ситуаційної обізнаності на Крайній Півночі й в Північній Атлантиці має першорядне значення.

План передбачає, що Норвегія придбає "щонайменше п'ять нових фрегатів з можливостями протичовнової боротьби, а також щонайменше п'ять нових підводних човнів". 

Крім того, як зазначили в уряді, планується придбання нових безпілотних літальних апаратів і супутників дальнього радіусу дії, а також посилення наземних систем протиповітряної оборони та можливостей протиповітряної оборони дальнього радіусу дії.

За словами міністра оборони Бйорна Арілда Грама, кількість призовників також буде збільшена на 50% протягом цього терміну.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 65 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next