У США вважають "неминучою" атаку з боку Ірану після ударів по його консульству в Сирії

У США вважають "неминучою" атаку з боку Ірану після ударів по його консульству в Сирії

Сполучені Штати активно готуються до "значної" атаки, яка може статися вже протягом наступного тижня з боку Ірану проти об'єктів Ізраїлю та США у відповідь на удар по будівлі його консульства в Сирії, в якому Тегеран звинуватив Ізраїль.

Про це CNN повідомив високопоставлений представник адміністрації президента США.

За його словами, високопосадовці Сполучених Штатів вважають, що атака з боку Ірану є "неминучою", і цю думку поділяють їхні ізраїльські колеги.

Телеканал зазначає, що обидва уряди "несамовито працюють" над тим, щоб зайняти позицію на випередження, адже передбачають, що атака Ірану може розгортатися різними способами, тому як американські, так і ізраїльські об'єкти й персонал на Близькому Сході знаходяться під загрозою атаки.

У матеріалі йдеться, що прямий удар Ірану по Ізраїлю є одним з найгірших сценаріїв, до якого готується адміністрація Байдена, оскільки він гарантує швидку ескалацію й без того неспокійної ситуації на Близькому Сході.

США попередили Іран не використовувати удар по Дамаску як "привід для нападу на американський персонал та об'єкти", заявив неназваний представник Державного департаменту у п'ятницю в інтерв'ю CNN.

У вівторок речниця міністерства оборони США Сабріна Сінгх заявила, що, за оцінкою США, авіаудар по будівлі консульства Ірану в Сирії здійснив Ізраїль.

Нагадаємо, Мобільна вогнева група Сил оборони збила "Калібр" уночі – Євлаш

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next