Після стрілянини в "Крокусі" в Росії наростає міжетнічна ворожнеча – NYT

Після стрілянини в "Крокусі" в Росії наростає міжетнічна ворожнеча – NYT

У Росії після теракту в підмосковному концертному залі “Крокус Сіті Холл” посилилася антимігрантська риторика, що загрожує перерости у міжетнічну ворожнечу всередині РФ.

Про це повідомляє The New York Times.

Найпалкіші прихильники президента РФ Володимира Путіна – російські націоналісти, чиї дописи в соцмережах переповнені ксенофобськими закликами й твердженнями, – йдеться в матеріалі.

За словами журналістів, мільйони трудових мігрантів та росіян з-поміж етнічних меншин і раніше мали справу з ксенофобією, тепер же вона значно посилилася, оскільки четверо затриманих, які нібито причетні до нападу, є вихідцями з Таджикистану.

Мігранти потрібні як гарматне м’ясо для російської армії і як робоча сила. І коли владі потрібно буде виконати план боротьби з тероризмом, вони також зосередяться на цій групі таджиків. Вони хапатимуть таджиків і звинувачуватимуть українців. Це було зрозуміло від самого початку, – наголосила російська правозахисниця Світлана Ганнушкіна.

Зазначається, що громадяни Таджикистану в Москві настільки налякані, що майже не виходять на вулицю. Вони тепер побоюються не лише депортації, а й того, що їх можуть силоміць послати на війну проти України.

Путін завжди прагнув використовувати етнічну напруженість у власних цілях. Його прихід до влади був пов’язаний з війною в Чечні, де Росія намагалася жорстоко придушити сепаратистські рухи. Путін також сприяв розпалюванню сепаратизму в грузинських регіонах Південна Осетія та Абхазія для подальшої їх окупації, – йдеться в публікації.

Нагадаємо, Швейцарію звинуватили у порушенні прав людини через недостатню боротьбу зі зміною клімату

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next