Видавав себе за ченця і освячував російські танки: до 10 років засудили колаборанта з Київщини

Видавав себе за ченця і освячував російські танки: до 10 років засудили колаборанта з Київщини

Суд призначив 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна жителю Київської області, який під час боїв за столицю співпрацював з російськими загарбниками.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Встановлено, що під час тимчасового захоплення селища Андріївка засуджений одягнув рясу монаха та прийшов на позиції російських військ, де запропонував свою допомогу у війні проти України.

Спочатку колаборант "розквартирував" у власному будинку підрозділ загарбницького угруповання РФ. У подальшому забезпечував російських військових продуктами харчування та давав їм адреси осель, які розграбовувати.

Також ворожий поплічник "освячував" колони російської бронетехніки, які їхали в напрямку передової, хоча насправді жодного відношення до релігійного середовища не мав.

Зловмиснику дозволено було вільно пересуватися територією громади та відвідувати штаб загарбників.

Після визволення району колаборант залишився в селищі, сподівався уникнути покарання, переховуючись у власному помешканні. СБУ викрила та затримала його у квітні 2022 року.

Суд визнав фігуранта винним за чч. 4, 6 ст. 111-1 (передача матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора; організація та проведення заходів політичного характеру у співпраці з державою-агресором) Кримінального кодексу України.

Покарання колаборанту призначене з урахуванням співпраці зі слідством.

Нагадаємо, Ситуація на лінії зіткнення на півдні залишається досить складною - Гуменюк

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Закликала ввести війська РФ в Україну: на Київщині викрили проросійську пропагандистку Закликала ввести війська РФ в Україну: на Київщині викрили проросійську пропагандистку
Служба безпеки України припинила діяльність антиукраїнської пропагандистки, яка закликала до введення військ РФ на територію України.
СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу
Правоохоронці СБУ запобігли ввезенню хімічної продукції на територію України, яка була вироблена на російському заводі, що внесений до обмежувального та економічного санкційного списку Ради національної безпеки і оборони.
Loading...
Load next