Шольц відмовився розмовляти з путіним до виведення військ рф з України

Шольц відмовився розмовляти з путіним до виведення військ рф з України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пояснив, що не бачить сенсу у відновленні діалогу з главою РФ Володимиром Путіним, доки триває повномасштабна війна проти України.

Шольц зауважив, що мав кілька розмов з Путіним у минулому, і не виключив подальших дискусій у майбутньому. З ініціативи українського уряду є дипломатичні зусилля на рівні радників з національної безпеки, куди входять і країни Глобального півдня, повідомив Олаф Шольц в інтерв’ю Die Tageszeitung.

Однак додав, що це станеться тоді, коли Росія зрозуміє, що диктованого миру не буде, і Путін зрозуміє, що він повинен відмовитися від своєї кампанії і вивести свої війська з території України.

На переконання канцлера ФРН, розмови мають сенс, коли вони справді можуть вплинути на ситуацію, проте зараз усе  вказує на небажання Кремля припиняти війну. Шольц не очікує швидкого завершення загарбницької війни проти України, тому Німеччина “ще тривалий час постачатиме озброєння Україні”. Шольц акцентував, що підтримуватиме Київ стільки, скільки буде потрібно.

Ми не можемо погодитись з тим, що сила дає право [робити, що завгодно]. Путін хоче силоміць пересунути кордони. Тим самим він ставить під загрозу весь світопорядок у Європі. І те, що він робить зараз, було анонсовано раніше. У своїх статтях та виступах Путін стверджував, що Білорусь та Україна не є незалежними державами, а належать Росії. Нам усім слід розуміти це буквально, — пояснив він.

Канцлер наголосив, що Росія веде проти України “імперіалістичну війну і не можна допустити, щоб вона перемогла”. Також він додав, що у цьому питанні “важливо діяти з розумом”, однак, закликав не боятися агресора.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 71 бойове зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next